Kenija: 70 poginulih u sukobima

Najmanje 13 ljudi je noćas ubijeno u sukobima na zapadu Kenije, čime se broj nastradalih od petka popeo na 70.

Izvor: B92

Nedelja, 03.02.2008.

11:10

Default images

U međuetničkim sukobima i u sukobima sa policijom, najmanje trinaest osoba je ubijeno tokom noći u distriktu Njamira, duž linije koja deli dve etničke grupe. Policijski zvaničnici su potvrdili da su četiri četiri osobe ubijene u svojim naseljima mačetama. U Najrobiju, meta napada bila je i jedna crkva.

Kenijski opozicioni lider Joakim Makau, pozvao je Afrički uniju da pošalje mirovne snage da zaustave nasilje koje traje od predsedničkih izbora održanih 27. decembra prošle godine.

"Osoba koja je predsednik kontoliše pravdu, I ja ne bih savetovao nikome da rešava ovaj problem preko suda. Svi sudovi kontroliše predsednik, pa Narandžasti demokratski pokret neće dobiti pravdu preko suda", rekao je Makau.

U političkim i etničkim sukobima u Keniji, od spornih izbora ubijeno je više od 850 ljudi. Za izbore, na kojima je ponovo izabran Mvai Kibaki, opozicija je rekla da su pokradeni, a njen lider Raila Odinga odbio je da Kibakija prizna za predsednika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: