Kolumbija: Ubijen vođa narkokartela

Vođa najvećeg preostalog kokainskog kartela u Kolumbiji Vilber Varela ubijen je u Venecueli, saopštile su vlasti.

Izvor: B92

Petak, 01.02.2008.

21:52

Default images

Varela je ubijen u obračunu rivalskih narkobandi. Izrešetano telo Varele, poznatog pod nadimkom "Sapun", pronađeno je u sredu u blizini granice sa Kolumbijom, javio je Rojters, istakavši da će to najverovatnije podstaći kritike SAD na račun venecuelanskog predsednika Uga Čavesa o tome da je dozvolio da njegova zemlja postane utočište za švercere droge.

"U toku su razgovori sa kolumbijskim vlastima o predaji tela", izjavio je šef venecuelanske službe za borbu protiv droga pukovnik Nestor Luis Reverol, dodavši da se otisci ubijenog slažu sa onima koji pripadaju traženom narkobosu.

Varela, bivši policijski narednik, čije su izručenje SAD tražile zbog toga što je prošvercovao tone kokaina u tu zemlju, bio je jedan od poslednjih kolumbijskih vođa narkokartela na slobodi, posle prošlogodišnjeg hapšenja Dijega "Don Dijega" Montoje.

Varela je pronađen mrtav zajedno sa jednim od svojih telohranitelja u jednom hotelu u venecuelanskoj državi Merida.

Američka vlada je ponudila nagradu od pet miliona dolara za hapšenje Varele, koji je dobio nadimak po marki sapuna sa istim imenom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: