VSS za ukidanje pritvora

Vrhovni sud Srbije saglasan je sa rešenjem Okružnog suda u Beogradu da se iz pritvora puste Nemanja Jolović i Milinko Brašnjović.

Izvor: B92

Petak, 01.02.2008.

17:36

Default images

Posebno odeljenje Okružnog suda za organizovani kriminal, pred kojim se od januara prošle godine vodi postupak protiv optuženih za zloupotrebe vezane za stečajne postupke više preduzeća, prihvatilo je predlog odbrane okrivljenih Jolovića i Brašnjovića da se brane sa slobode.

Za Jolovića je za puštanje iz pritvora ponuđeno jemstvo od 100.000 evra i hipoteka na stan u vrednosti 10 miliona dinara, a za Brašnjovića jemstvo od 100.000 evra.

Na takvo rešenje Specijalnog suda žalbu je uložilo Okružno javno tužilaštvo, koju je odbio Vrhovni sud Srbije.

U saopštenju Vrhovnog suda se navodi da je prvostepeni sud, odnosno Okružni sud, pravilno ocenio da je ponuđeno jemstvo dovoljna garancija da Jolović i Brašnjović puštanjem na slobodu neće ometati dalje vođenje tog krivičnog postupka.

Suđenje pripadnicima "stečajne mafije" nastavlja se u ponedeljak, 4. februara, saslušanjem svedoka.

U tom postupku saslušani su svi optužni i više svedoka, a ostalo je da se sasluša još oko sto svedoka.

Otpužnica protiv pripadnika "stečajne mafije" podignuta je u oktobru 2006. godine i na njoj je bilo 35 okrivljenih za učešće u nezakonitim postupcima stečaja desetak firmi, a objedinjen je sudski postupak protiv 29 okrivljenih.

Prvookrivljeni je suspendovani sudija Trgovinskog suda u Beogradu Goran Kljajević, a na optužnici su i sudija tog suda Delinka Đurđević i biša direktorka Poštanske štedionice Jelica Živković, za koje je više puta odbijan zahtev za puštanje iz pritvora uz jemstvo.

Sudsko veće je prihvatilo samo garanciju za puštanje iz pritvora advokata Jasmine Kojić.

U pritvoru je 17 okrivljenih, a u bekstvu troje - bivši direktor C marketa Slobodan Radulović, advokat Miljko Živojinović i Aleksandar Kuzmanovski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: