Irak: Najmanje 72 osobe poginule

Najmanje 72 osobe poginule su u dve eksplozije na pijacama kućnih ljubimaca u centru Bagdada, saopštila je iračka policija.

Izvor: Beta

Petak, 01.02.2008.

10:15

Default images

U eksploziji na pijaci kućnih ljubimaca poginulo je 45 ljudi, dok je u drugoj eksploziji, nekoliko minuta ranije, na ptičjoj pijaci poginulo 27 ljudi. Ukupno je ranjeno 149 osoba. Policija je saopštila da su u napadu učestvovale žene samoubice, a za napad je optužena Al Kaida.

Zvaničnik iračke vojske je izjavio da su u napadu iskorišćene dve mentalno zaostale žene i da je eksploziv aktiviran iz daljine.

Pijaca Al-Gazl, na kojoj je izvršen prvi napad, više puta je bila meta napada od početka rata, a odnedavno je ponovo postala popularno mesto okupljanja od kada se bezbednosna situacija u zemlji popravila.

Žene samoubice se od nedavno koriste kao smrtonosno oružje i smatra se da iz njih stoji Al Kaida u Iraku, prenose agencije.

Krajem novembra najmanje 15 osoba ubijeno je, a desetine ranjeno na pijaci Al-Gazil u eksploziji bombe u kutiji s pticama.

Ta pijaca otvorena je samo petkom i omiljeno je mesto na koje dolaze porodice da kupuju razne ptice i druge male životinje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: