Radnici Šinvoza nastavljaju protest

Radnici Šinvoza, na protestu ispred fabričke kapije, zatražili su da ih do 31. januara Vlada obavesti o sudbini preduzeća.

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.01.2008.

18:15

Default images

Oni su najavili, ako se ne ispuni taj zahtev, ponovni dolazak u Beograd i protest ispred Vlade Srbije. Radnicima se danas obratio predsednik privremenog organa opštine Zrenjanin Bratislav Tomić, koji je rekao da će zaposleni u Šinovozu, pored njegove, imati i podršku gradonačelnika Zrenjanina Gorana Kneževića, koji će se sa njima sastati u sredu.

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić najavio je pre dve nedelje pokretanje istrage o stečaju Šinvoza i radu novosadskog ogranka Agencije za privatizaciju.

Posle sastanka sa predstavnicima štrajkačkog odbora Šinvoza u Beogradu, Dinkić je rekao da postoji osnovana sumnja da je novi vlasnik Nebojša Ivković namerno gurnuo u stečaj tu firmu.

Bivši direktor Šinvoza Dragan Jevtović rekao je da "predstavnici sindikata fabrike i neki političari iznose neistine" jer je, prema njegovim rečima, Ivković posle kupovine većinskog paketa akcija u Šinvoz investirao više miliona evra.

Jevtović je naveo da u halama Šinvoza na remont čeka oko 500 vagona, što garantuje proizvodnju za naredne dve godine.

Za loše stanje u kojem se našlo preduzeće on je okrivio predstavnike sindikata i jedan deo radnika koji su, kako je rekao, "opstrukcijama ometali proizvodnju i doveli firmu do stečaja".

"Stečajni upravnik nema kontrolu nad fabrikom, a imovina i dokumentacija firme su nezaštićeni", ukazao je Jevtović i naveo da Viši trgovinski sud mora što pre da odluči o žalbi malih akcionara koji su zahtevali raskid ugovora o privatizaciji.

"Plan reorganizacije Šinvoza, za koji su se poverioci izjasnili, u završnoj je fazi izrade i važno je zaustaviti ovo bezvlašće", rekao je Jevtović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: