Predali se napadači u Pakistanu

Napadači koji su u jednoj školi na severozapadu Pakistana zarobili 250 dece, oslobodili su taoce i predali se plemenskim vođama.

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.01.2008.

17:47

Default images

"Kriminalci su predali oružje i predali se Džirgi, savetu plemenskih vođa. Nijedno dete nije povređeno i svi đaci su oslobođeni", rekao je portparol vlade Džavel Ikbal Čima. Ranije danas sedmorica napadača, naoružani granatama i minobacačima, upala su, bežeći pred policijom, u jednu školu na severozapadu Pakistana gde su zarobili oko 250 dece između osam i 12 godina.

Oni su zahtevali da im se obezbedi slobodan izlazak iz škole u zamenu za oslobađanje đaka i nastavnika, o čemu su pregovarali sa policijom koja je odmah opkolila školu.

Napadači su prvo u susednoj oblasti Karak oteli lokalnog lekara, koga su, posle potere policije oslobodili, a zatim su utočište potražili u školi u mestu Domail.

U pucnjavi između otmičara i policije poginula su dvojica napadaca, a jedan policajac je ranjen, rekao je jedan neimenovani zvaničnik službi bezbednosti.

Banu se nalazi u blizini nemirne oblasti Severni Vaziristan, uporišta talibana u blizini avganistanke granice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: