Jočićevo stanje stabilno

Zdravstveno stanje Dragana Jočića, kome je u petak uveče u saobraćajnoj nesreći povređena kičma, stabilno je, sa naznakama oporavka.

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.01.2008.

16:35

Default images

Tim specijalista ruske klinike “Burdenko”, koji je stigao u Beograd, pregledao je povređenog ministra. Ministru Jočiću je, u nesreći, povređen peti vratni pršljen, a polomljeni su mu i karlica, ključna kost i nekoliko rebara koji su mu oštetili pluća. Neposredno pred operaciju Jočić je bio svestan, ali se žalio da ne oseća noge.

Nakon tri i po sata, koliko je trajala operacija, ministar je prebačen na odeljenje intenzivne nege.

Ministar zdravlja Tomoca Milosavljević posetio je ministra policije na ortopetskoj klinici Banjica.

"Minstar Jočić je imao tešku povredu i on je uspešno operisan. On se sada nalazi na odeljenju intenzivne nege i ništa osim toga nema smisla reći", rekao je Tomica Milosavljević.

Na mestu nesreće, nakon raščišćavanja, ostali su delići karoserije džipa, kao i blok za pisanje ministra Jočića na čijim koricama se nalazi grb Vlade Srbije.

Istražni sudija Opštinskog suda u Velikoj Plani Miroljub Živanović rekao je da su veštačenja u toku, nakon kojih će biti jasnije kako je do nesreće došlo.

Portparol Demokratske stranke Srbije, Andrija Mladenović rekao je se ministar Jočić polako oporavlja.

"Mi očekujemo da Vlada oformi jedan konzilijum lekara koji će pratiti zdravstveno stanje ministra Dragana Jočića. U tom konzilijumu će se naći i ministar zdravlja Tomica Milosavljević i nekoliko ruskih lekara", rekao je danas Andrija Mladenović.

Za sada još nije poznato kojom brzinom se kretao automobil u kojem se nalazio ministar neposredno pre saobraćajne nesreće.

Povređenog Jočića i danas posećuju najbliži saradnici iz MUP-a.

Niko od njih, međutim, nije želeo da priča o ministrovom stanju i prognozama za oporavak.

Kako B 92 saznaje, ruski lekari koji su juče došli u Beograd i pregledali ministra policije Dragana Jočića, konstatovali su da je operacija koju su uradili naši lekari urađena po najvišim standardima struke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: