Irački sudija ubijen u Bagdadu

Neidentifikovani naoružani ljudi ubili su danas u Bagdadu jednog sudiju iračkog Apelacionog suda dok se vozio na posao.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 14.01.2008.

20:39

Default images

Amir Džavdat Al Naeb ubijen je kada je naoružani napadač otvorio vatru na njegovo vozilo nakon što je ovaj sudija napustio svoju kuću u Bagdadu, preneo je Rojters. U tom napadu je ubijen i Al Naebov vozač, a napadači su se drugim vozilom brzo udaljili sa mesta događaja.

Istovremeno, ekstremisti su jutros ubili vođu Al Sadrovog šiitskog pokreta u Basri Fajada Al Mosavija, izjavio je jedan od pripadnika tog pokreta agenciji DPA.

U odvojenom napadu danas su ubijena dva iračka vojnika u bagdadskom predgrađu Zafarania.

U iračkoj provinciji Dijala, oko 60 kilometara severno od Bagdada, zarobljena su 63 pripadnika Al Kaide tokom iračko-američke vojne operacije pod nazivom "Operacija čelična žetva".

Sedam policajaca poginulo u eksploziji

Najmanje sedam iračkih policajaca je danas poginulo u eksploziji u jednoj kući u oblasti severno od Bagdada, saopštila je policija.

Policajci su pretraživali kuću u gradu Buhriz, u provinciji Dijala, gde su iračke i američke snage pokrenule novu ofanzivu protiv ekstremista, kada je došlo do eksplozije, preneo je Rojters.

Američke snage su tokom operacija pronalaženja ekstremista i pripadnika terorističke mreže Al Kaida otkrile veliki broj kuća sa sakrivenim eksplozivom.

Šest američkih vojnika je prosle sedmice izgubilo život kad je došlo do aktiviranja skrivenog eksploziva u kući koju su pretraživali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: