"Poništićemo loše privatizacije"

Mrkonjić rekao da će, ako pobedi, preispitati privatizacije i poništiti one u kojima nisu poštovani ugovori i prava radnika.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 14.01.2008.

16:17

Default images

"Prvi zadatak novog predsednika, a nadam se da ću biti ja, a to ću sigurno i uraditi, je da preispita privatizacije koje nisu dobre, u kojima nisu poštovani ugovori i prava radnika. Loše privatizacije ćemo poništavati", rekao je Mrkonjić u razgovoru sa građanima u centralnoj gradskoj ulici u Šapcu.

On je ponovio da država mora da kontroliše privatizaciju velikih fabrika i traži strateške parnere. Mrkonjić je rekao da je najveća privredna šansa za Srbiju u energetici, transportu i poljoprivredi.

Kandidat SPS-a je zatim u glavnoj ulici u Šabcu delio građanima kuvanu rakiju.

"Jedinstvo kao odgovor akademicima folirantima"

Milutin Mrkonjić je rekao večeras u Loznici da ''već postoji jedinstvo patriotskih i levih snaga'' i istakao da ga i dalje treba jačati jer je ''to tražio i Slobodan Milošević''.

Mrkonjić je kazao da je to najbolji ''odgovor akademicima - folirantima'', kako ih je nazvao, ne navodeći ni jedno ime, koji su ''čas ovamo, čas onamo''.

Na današnjoj konferenciji za novinare Srpske radikalne stranke je pročitano pismo akademika Mihaila Markovića, jednog od osnivača SPS-a, koji je poručio da je neophodno da svi "socijalisti, narodnjaci i istinske demokrate i rodoljubi podrže izbor Tomislava Nikolića za predsednika Srbije".

"Krivične prijave protiv Jovanovića"

Socijalistička partija Srbije i udruženje građana "Sloboda" podneće krivične prijave protiv Čedomira Jovanovića zbog snimka izručivanja Slobodana Miloševića Haškom tribunalu u spotu Jovanovićeve predizborne kampanje.

"Lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović je emitovanjem tog snimka priznao da je počinio krivično delo i učinio još krivičnih dela", rekao je na danas predsednik "Slobode" Uroš Šuvaković.

On je naveo da će protiv Jovanovića krivične prijave biti podnete zbog otmice, kao i zbog "prebacivanja za učinjeno krivično delo", jer, kako je naveo, Milošević na tom snimku ima lisice, pa izgleda kao da je reč o osuđeniku, a on do svoje smrti nije osuđen.

Zatim, zbog emitovanja tog snimka bez saglasnosti porodice, kao i zbog obmane jer je, prema rečima Šuvakovića, Jovanović dao garancije Miloševiću da neće biti izručen u Hag i zbog govora mržnje.

LDP je u okviru predizborne kampanje svog predsedničkog kandidata emitovao spot u kojem je prikazano odvođenje bivšeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića iz zemlje u Haški tribunal, gde je Milošević posle više godina suđenja preminuo.

Na današnjoj konferenciji novinarima je podeljen materijal koji dokazuje da su Miloševiću date garancije za suđenje u Srbiji, a koje je, prema rečima Šuvakovića, Čedomir Jovanović preko pečata Vlade Srbije potpisao u vreme kad nije bio njen predstavnik.

Na današnjoj konferenciji porparol SPS-a Đorđe Milićević je prokomentarisao tok predsedničke kampanje kandidata te stranke Milutina Mrkonjića kao zadovoljavajući i pozvao Tomislava Nikolića i Borisa Tadića na televizijski duel sa kandidatom SPS-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: