Dulić: Uticaj statusa Kosova na BiH

Oliver Dulić izjavio da buduće rešenje statusa Kosova neće uticati na destabilizaciju političkih prilika u regionu.

Izvor: B92

Petak, 11.01.2008.

16:27

Default images

Predsednik Skupštine Srbije u intervjuu banjalučkim Nezavisnim novinama izjavio je da će rešenje za Kosovo biti nađeno u okviru međunarodnog prava i mišljenja je da bi to bilo dobro za sve. "Nadamo se da će rešenje biti u skladu i sa interesima kosovskih Albanaca i sa interesima Srbije", rekao je Dulić, kao i da status Kosova treba da bude takav da nema ni pobednika ni pobeđenih.

Dulić smatra da bi bilo loše da se rešenje za Kosovo pronađe na takav način da ne bude temelj izgradnje odnosa između srpskog i albanskog naroda, koji će, kako smatra, u budućnosti biti otvoreni i koji moraju da budu osnova stabilizacije prilika na Balkanu.

On je, takođe, rekao da će bivši komandant Vojske Republike Srpske Ratko Mladić biti uhapšen i izručen Haškom tribunalu onog trenutka kada bude lociran u Srbiji.

"Država Srbija radi sve što je u njenoj moći da pronađe, uhapsi i izruči optuženika za ratne zločine, ne samo zato što je to naša međunarodna i zakonska obaveza, već i zbog toga što je to važno za proces pomirenja u celom regionu", kazao je Dulić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: