Glavaš se pojavio na suđenju

Prvooptuženi Branimir Glavaš danas je došao iz pritvora u županijski sud u Zagrebu na sušenje za zločine u Osijeku.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 07.01.2008.

12:55

Default images

Nastavljeno je suđenje njemu i ostalim optuženim za ratne zločine nad srpskim civilima u Osijeku 1991. godine. Na početku suđenja pročitani su nalazi sudsko-medicinskih eksperata, prema kojima je Glavaš sposoban da prati suđenje. Glavaš već dva meseca, prema tvrdnjama njegovih advokata, štrajkuje glađu, tražeći da se brani sa slobode.

Vrhovni sud je u petak odbio njegovu žalbu na odluku županijskog suda u Zagrebu o produženju pritvora.

Osim Glavaša, koji se u objedinjenom postupku za likvidaciju najmanje deset Srba na obali Drave i mučenje petoro i ubistvo dva civila u svom sedištu u gradu, na optuženičkoj klupi je i šestoro njemu potčinjenih boraca jedinice koja je izvršila ta ubistva.

Još se ne zna da li će Glavaš stalno biti na suđenju zbog zdravlja, kao i da li će se pojaviti u petak zbog polaganja saborske zakletve jer je ponovo izabran za poslanika.

Predsednik Sabora Vladimir Šeks pozvao je i njega na konstitutivnu sednicu Sabora u petak, 11. januara.

Ako Glavaš u petak bude slobodan, očekuje se da će tada državno tužilaštvo podneti novi zahtev za pritvorom, pa bi se postupak skidanja poslaničkog imuniteta mogao reprizirati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: