Nevreme u Mađarskoj i Bugarskoj

Veliki deo Bugarske jutros je paralisan zbog nevremena, a vanredno stanje proglašeno je i u centralnoj oblasti Sopot.

Izvor: Beta, Tanjug

Ponedeljak, 07.01.2008.

11:45

Default images

U tom delu zemlje škole su zatvorene, a vlasti savetuju Bugarima da zbog poledice ne kreću na put. Vanredno stanje je zbog nevremena proglašeno u četvrtak i petak na području grada Ruse, na severu, i Dobriča, na severoistoku.

Aerodrom u Varni, na obali Crnog mora, i danas je zatvoren. Saobraćaj na Dunavu, koji je delimično zaleđen, i dalje je otežan, a luka u Ruseu je zatvorena.

Talas hladnoće i kvarovi na grejanju u Sofiji i Velikom Trnovu prouzrokovali su najveću potrošnju električne energije u poslednjih 19 godina u Bugarskoj, saopštila je bugarska elektrodistribucija.

U talasu hladnog vremena u Bugarskoj od početka ove godine nastradalo je devet ljudi.

Okovana Mađarska

U Mađarskoj su putevi okovani ledom, železnički saobraćaj je u zastoju, a autobusi saobraćaju sa velikim zakašnjenjima.

U Mađarskoj ovog vikedna hitna pomoć, a naročito ortopedi, imali su pune ruke posla. Zabeleženo je oko 500 preloma i uganuća, a vatrogasci su pozvani najmanje 50 puta da bi pomogli u izvlačenju automobila iz jaraka.

Vlasti su i ovde pozvali građane da bez preke potrebe ne izlaze iz kuća, pa ipak hitne službe su dobile oko 20 puta više poziva nego obično.

Železnički saobraćaj je u prekidu, dok autobusi na međugradskim linijama saobraćaju sa velikim zakašnjenjima. Ledeni talas je odneo jednu žrtvu, petogodišnjeg dečaka koji je stradao u saobraćajnoj nesreći.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: