DZVM: Tadić ne poštuje manjine

Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara optužila je predsednika Srbije Borisa Tadića da ne poštuje prava manjina.

Izvor: Beta

Subota, 29.12.2007.

19:57

Default images

U saopštenju DZVM navodi se da Mađari nikome neće dati blanko podršku u drugom krugu predsedničkih izbora, ni onome ko sebe proglasi za demokratskog kandidata. DZVM poziva da se, pred drugi krug predsedničkih izbora, kandidati ugovorom obavežu na sprovođenje zahteva koje ta manjinska stranka ima, a u saopštenju se naglašava da su Mađari "u stalnom zastrašivanju od radikalske opasnosti".

Iz DZVM su reagovali, kako je navedeno, povodom izjave predsednika Srbije Borisa Tadića koji je prilikom predizborne posete Subotici 24. decembra ocenio neuobičajenim da jedna etnička zajednica ima svog kandidata na predsedničkim izborima.

U saopštenju se ocenjuje da Tadić "ne razume demokratsko pravo svih, pa i jedne manjine, da učestvuje na izborima i ima svog kandidata" i da se "ježi od mogućnosti da bi demokratski predsednik svih, a to znači i Srba, mogao biti - Mađar".

"Tadić je zaboravio da je i prošli put pobedio zahvaljujući glasovima manjina, za koje zuzvrat ništa nije učinio", kaže se u saopštenju.

Zajednički kandidat vojvođanskih Mađara na izborima 20. januara je predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: