Adventisti traže zaštitu

Predsednik Glavnog odbora Hrišćanske adventističke crkve u Srbiji Miodrag Živanović traži zaustavljanje progona malih verskih zajednica.

Izvor: B92

Sreda, 19.12.2007.

14:56

Default images

U pismu premijeru Srbije Vojislavu Koštunici, koje je dostavljeno i medijima, ambasadama i predsedniku Srbije Borisu Tadiću, navodi se da je za poslednjih mesec dana bilo pet napada na Saborni hram u Beogradu. Miodrag Živanović je u izjavi za B92 rekao da su napadi više puta prijavljivani policiji, ali da do sada niko nije reagovao.

"U poslednjih mesec dana pet puta je bilo različitih upada u Crkvu, u poslednja dva dana mladići su sa motkama i gvozdenim palicama ulazili, sa pretnjama da će izvršiti napad i da će sve što je drugačije da ubijaju i otklanjaju iz crkve", kazao je Živanović.

On dodaje da 21. septembra tražio sastanak kod ministra vera Radomira Naumova, ali da još nije dobio odgovor da li će ga ministar Naumov primiti ili ne.

U Ministarstvu vera je rečeno za B92 da ministar Naumov i njegov portparol danas slave Svetog Nikolu i da zbog toga ne možemo da stupimo u kontakt sa njima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: