"Koordinaciono telo ne funkcioniše"

Predsednik bujanovačkog odbora DS Goran Tašković skeptičan prema ulozi Koordinacionog tela u delovanju Vlade na jugu Srbije.

Izvor: FoNet, Beta

Sreda, 19.12.2007.

13:30

Default images

"Sedam godina je dug period i sa ove distance više nisam siguran da li su savezna i republička vlada bile iskrene kada su obećale da neće zaboraviti jug Srbije", rekao je on za Fonet. Po njegovim rečima "koordinaciono telo trenutno, nažalost, ne funkcioniše i verovatno postoji samo na papiru".

Upitan šta je od obećanja od pre sedam godina ispunjeno, Tašković je odgovorio da "ponešto i jeste", ali je dodao: "Da li su građani zadovoljni onim što je urađeno, to je već drugo pitanje. Sigurno je da je u celoj priči bilo i zadovoljnih... pre svega lično zadovoljnih".

Ako se, međutim, u obzir uzme kompletno stanovništvo, on je uveren da se "ni u kom slučaju ne može reći da je ono zadovoljno tim obećanjima i takozvanim ispunjenjem obećanjima", a na pitanje da li Srbi strahuju od budućeg statusa Kosova daje negativan odgovor.

"Srbi ne strepe od budućnosti Kosova i od Albanaca. Srbi, pre svega, strepe od Beograda, iz prostog razloga što ne znamo i nemamo jasan stav Beograda prema ovom delu teritorije", objasnio je Tašković.

"Suštinski reformisati Koordinaciono telo"

Šef odborničke grupe Partije za demokratsko delovanje u Skupštini Bujanovca Šaip Kamberi izjavio je da Albanci neće učestvovati u radu Koordinacionog tela za jug Srbije dok ne bude ponuđen ozbiljan program njegovog rada.

Kamberi je agenciji Beta rekao da se to telo mora suštinski reformisati i da pri tom moraju da se uvaže primedbe koje su uputili albanski političari. "Koliko Koordinaciono telo ozbiljno radi govori i podatak da još nisu odlučili koga će od albanskih kandidata primiti za rad u opštinama Bujanovac i Preševo, iako je konkurs raspisan još pre dva meseca", kazao je Kamberi.

Prema njegovim rečima, neozbiljna je izjava šefa Koordinacionog tela Rasima Ljajića da bi bilo najlakše da se Koordinaciono telo ugasi.

"Ljajić nema samo funkciju šefa Koordinacionog tela, ako ne može sve da postigne zbog obaveza može i da podnese ostavku i neka to mesto ustupi nekom drugom. Prisustvo Koordinacionog tela na terenu je neophodno", ocenio je Kamberi.

On je dodao da je Republika Srbija 2001. godine preuzela međunarodnu obavezu da sanira situaciju na tlu opština Bujanovac, Preševo i Medveđa i da mora da je ispuni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: