Najvljena sanacija Azotare

Konzorcijum vlasnika HIP Azotare Pančevo najavio sanaciju postrojenja u azotari, kako bi se popravila ekološka situacija u gradu.

Izvor: Beta

Utorak, 27.11.2007.

19:34

Default images

Konzorcijum će nastaviti ulaganja na otklanjanju nedostataka u proizvodnim procesima, što će dovesti do poboljšanja ekološke situacije u Pančevu, izjavio je zamenik direktora Azotare za komercijalne poslove Luka Stupar, na obeležavanju 45 godina od osnivanja preduzeća.

U krugu fabrike danas je zasađeno 45 sadnica hrasta, čime je na simboličan način obeležen jubilej Azotare.

Zamenici generalnog direktora Simon Askašis, Pjotr Kravčenko i Luka Stupar, zasadili su po jednu sadnicu u ime konzorcijuma vlasnika koji čine litvanske firme Arvi i Saniteks i beogradski Univerzal.

Centralna svečanost obeležavanja jubileja pančevačke Azotare biće održana u petak 30. novembra, kada će se novinarima obratiti menadžment preduzeća.

Za isti datum zakazano je i saslušanje kod istražnog sudije generalnog direktora preduzeća Vidmantasa Kučinskasa po krivičnoj prijavi Republičke inspekcije za zaštitu životne sredine za zagađenje vazduha u avgustu ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: