Alimpić ponovo vd gradonačelnika

Skupštine grada Beograda izabrala Zorana Alimpića za predsednika Skupštine, a samim tim i vršioca dužnosti gradonačelnika.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.11.2007.

07:48

Default images

Prethodno su odbornici Skupštine Beograda ukinuli su svoju odluku od 8. oktobra o izboru Zorana Alimpića i Milorada Perovića za predsednika i zamenika predsednika Skupštine grada. Takođe, odbornici su konstatovali prestanak mandata zamenici vršioca dužnosti gradonačelnika Radmili Hrustanović.

Zorana Alimpića je za predsednika Skupštine predložila vladajuća koalicija, koju čine Demokratska stranka, Demokratska stranka Srbije i G17 Plus, dok je Srpska radiklna strankaimala svog kandidata, Ljubomira Stojimirovića.

"Što se tog posla tiče, trudiću se da sve započete projekte i poslove nastavimo kako se u funkcionisanju grada ne bi osetili problemi zbog toga što Beograd nema gradonačelnika", rekao je Alimpić.

Za zamenika predsednika skupštine izabran je Milorad Perovića. Od 90 odbornika Skupštine grada, glasalo je njih 83, i to pojedinačnim tajnim glasanjem. Perović, kandidat vladajuće koalicije izabran je sa 51 glasom za.

Izbor predsednika i zamenika predsednika Skupštine se ponavlja pošto je ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković 16. novembra preporučio ukidanje odluke o izboru Alipmića i Perovića 8. oktobra zbog, kako je navedeno, kršenja izborne procedure.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: