Avganistan: Ubijeno 23 pobunjenika

Međunarodne snage u Avganistanu predvođene SAD ubile su 23 pobunjenika tokom akcije otkrivanja nelegalnog oružja.

Izvor: Beta

Subota, 17.11.2007.

11:57

Default images

I dok broj poginulih pobunjenika raste, smanjuju se šanse da će njihova pobuna da destabilizuje prozapadnu avganistansku vladu i izbaci strane trupe iz zemlje. Koalicione snage su tokom noći izvršile akciju potrage za skrivenim oružjem u više mesta u distriktu Garmser, u provinciji Helmand.

"Tokom ove operacije više naoružanih pobunjenika je poginulo jer je postojala opasnost za bezbednost koalicionih trupa", navodi se u saopštenju američke komande.

Dodaje se da je u istoj akciji 11 pobunjenika uhapšeno.

U uobičajeno mirnijim severnim oblastima Avganistana, grupa naoružanih pobunjenika lojalna svrgnutom talibanskom režimu, ubila je devet policajaca iz zasede, saopštio je danas šef lokalne policije.

"Policijska patrola je išla u distrikt Šarak sa zadatkom da razoruža jednu neodgovornu naoružanu grupu koja je predstavljala pretnju stanovništvu", izjavio je šef policije u provinciji Gor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: