Privrednici iz Srbije u Sloveniji

U organizaciji Privredne komore Srbije, u poseti Sloveniji danas boravi dvadesetak privrednika iz Srbije.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 14.11.2007.

08:07

Default images

U Privednoj komori Slovenije danas je održana slovenačko-srpska poslovna konferencija, na kojoj je učestvovalo oko 50 privrednika iz Srbije i isto toliko iz slovenačkih preduzeća. Privredne komore Srbije i Slovenije potpisale su danas u Ljubljani sporazum o saradnji, a slovenačka komora ponudiće srpskim privrednicima mogućnost članstva.

Slovenački ministar privrede Andrej Vizjak je u vodnom izlaganju rekao da su tržišta bivše Jugoslavije, a posebno Srbije, strateška tržišta za Sloveniju.

Prema njegovim rečima, Slovenija se zalaže za što skoriji ulazak Srbije i drugih republika bivše Jugoslavije u Evropsku uniju, jer bi sa ulaskom tih država bilo ojačano unutarnje tržište i otklonjene birokratske i druge prepreke u saradnji.

Vizjak se, takođe, založio i za nadgradnju investicione saradnje dve
države, te rekao da bi Sloveniju radovale i srpske investicije u nju, kao najvećeg investitora Srbiju.

Prema podacima Banke Slovenije, slovenačke neposredne investicije u Srbiji su krajem prošle godine iznosile 790 miliona evra, što Srbiju uvrštava na drugu po redu najzaželjeniju destinaciju slovenačkih investitora.

Prema podacima Privredne komore Slovenije, sa Srbijom posluje više od 3.000 slovenačkih preduzeća, a u njoj je neposredno 400 slovenačkih preduzeća i predstavništava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: