Zagađenje vazduha u Pančevu

U Pančevu je večeras zabeleženo novo zagađenje vazduha benzenom, sumporom i praškastim materijama.

Izvor: Beta

Utorak, 13.11.2007.

21:40

Default images

Prema merenju aparata opštinskog sistema za praćenje aerozagađenja, u 19 časova na dva merna mesta zabeleženo je prisustvo praškastih materija od 388,3 mikrograma po kubnom metru vazduha, ukupnog redukovanog sumpora od 44,6 mikrograma i benzena koji je dostigao 49,3 mikrograma po kubnom metru.

Nepovoljna okolnost su meteorološki uslovi koji vladaju u gradu zbog jugoistočnog vetra male brzine koji industrijsko zagađenje donosi u centar Pančeva i veliki broj individualnih ložišta koja doprinose zagađenju.

U opštinskom Centru za obaveštavanje Beti je rečeno da je primljen veći broj poziva građana koji se žale na zagađenje.

Dežurni u Rafineriji nafte, Petrohemiji i Azotari radnicima Centra saopštili da se proizvodni procesi odvijaju normalno.

Dežurni ekolog u opštinskom Sekretarijatu za zaštitu životne sredine obavestio je republičku inspektorku Jelenu Stanković o podacima sa opštinskog monitoringa.

U pančevačkom vazduhu večeras se oseća jako prisustvo dima i sumpora zbog čega se otežano diše.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: