Postupak zbog Pahomija

Protiv sudije Opštinskog suda u Nišu Katarine Ranđelović pokrenut postupak za razrešenje dužnosti.

Izvor: B92

Utorak, 13.11.2007.

16:58

Default images

Postupak je pokrenut zbog nesavesnog vršenja dužnosti i odugovlačenja u postupku protiv vladike Pahomija, saopštava Ministarstvo pravde. Ministar pravde Dušan Petrović pokrenuo je postupak pošto je utvrđeno da sud nije vodio računa o nastupanju zastarelosti za dva krivična dela i krivičnog gonjenja i da je tokom postupka došlo do povrede zakona.

"Sud je bio dužan da sprovede postupak bez odlaganja i da spreči svako ometanje", navodi se u saopštenju Ministarstva pravde.

Vladika Pahomije pravosnažnom presudom suda u Nišu oslobođen je optužbe za bludne radnje nad više maloletnih osoba, a Vrhovni sud utvrdio je da je tokom postupka prekršen zakon u korist Gačića, to jest vladike Pahomija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: