Informatičko opismenjavanje Roma

Udruženje Roma "Otvoreno srce" i Narodni univerzitet "Božidar Adžija" pokreću besplatnu obuku romske manjine za rad na računaru.

Izvor: Beta

Petak, 26.10.2007.

19:10

Default images

U prvoj grupi je 49 polaznika, a planirano je da u narednih godinu dana obuku prođe od 300 do 700 pripadnika romske nacionalne manjine. Projekat bi, kako je izjavio predstavnik Udruženja Milan Gavrilović, trebalo da pomogne da Romi lakše nađu posao i ostvare povoljniji položaj u društvu.

Zainteresovani za učešće u obuci se mogu obratiti Udruženju Roma "Otvoreno srce", a kriterijumi za prijavljivanje će biti, pored ostalog, socijalni status porodice iz koje kandidati dolaze i uspešnost u dosadašnjem školovanju.

Direktor Narodnog univerziteta "Božidar Adzija" Zoran Milanović najavio je da će pripadnicima romske manjine biti omogućeno besplatno pohađanje i drugih programa na tvom univerzitetu.

Udruženje Roma "Otvoreno srce", koje se već sedam godina bavi rešavanjem socijalno-zdravstvenih problema Roma, počeće 10. novembra projekat narodne kuhinje. Projekat će biti isključivo namenjen romskoj populaciji i hrana će se dostavljati u romska naselja dva puta nedeljno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: