Agencija "Lupus" i u Leskovcu

U Leskovcu je nedavno počela da radi agencija za bezbednost "Lupus", kako se zvala i agencija supruge Milorada Ulemeka.

Izvor: B92

Sreda, 24.10.2007.

18:42

Default images

Agencija je trenutno, angažovana je na obezbeđenju dve crkve u tom gradu, a njen direktor najavljuje da će uskoro obezbeđivati i sve pravoslavne crkve na Kosovu. Agencija pod istim nazivom, "Lupus", postojala je i u Beogradu, u vlasništvu supruge Milorada Ulemeka Legije, koja je, pod pritiskom medija, zatvorena 2004. godine.

Agencija "Lupus", kako tvrdi njen suvlasnik Manuel Matejić, ima oko 70 zaposlenih, među kojima, kako kaže, ima dosta bivsih vojnika i policajaca.

Matejić kaže da će ih uskoro biti i više jer se oko 300 ljudi trenutno nalazi na obuci. On u izjavi za B92 tvrdi da među njima nema bivših crvenih beretki koji su uglavnom činili beogradski "Lupus", i koji je, zvanično, prestao sa radom posle pritiska javnosti.

Matejić međutim, kaže da i beogradski Lupus možda još radi. "Odmah da vas obavestim da ta agencija nije zatvorena. Ja koliko znam da je tako, ali ne mora da znači da je sigurno.", rekao je Metejić za B92.

On nije želeo da odgovori u kakvim je odnosima sa agencijom Lupus iz Beograda.

"Ne bih po tim pitanjima, da li sarađujemo ili ne. To je nešto sasvim drugo. Fizicki ne, samo ima isto ime", objašnjava Matejić.

Leskovački Lupus, uglavnom, obezbeđuje leskovačke crkve, bez nadoknade. Starešina jedne od crkava koja je često pljačkana, i koju ova agncija obezbeđuje, otac Steva Jović, kaže da su se uverili da je agencija Lupus iz Leskovca i da ima dozvolu za rad.

"Mi nismo ulazili u njihovu genezu, nastajanje, odakle su, ko su i šta su. Nama je bilo najvažnije da se oslobodimo tih lopova", kaže Jović.

I novinar nedeljnika Vreme, Miloš Vasić, kaže da, supruga Milorada Ulemeka nije ugasila istoimenu firmu, i da, pravno gledano, Lupus iz Leskovca ne može da bude registrovan pod tim imenom.

"Što se tiče moralnog aspekta te priče, mene vise nista ne cudijer se Legija toliko reklamira kod nas u poslednjih nekoliko godina a je bilo za ocekivati da nko napravi firmu za obezbeđivanje i nazpove je isto Lupus. Mislim da ce uskoro da neko otvori firmu Legija ili kafanu Kod Legije", kazao je Vasić.

Inače, suvlasnik agencije Manuel Matejić, koji za sebe kaže da je po profesiji vojnik, najavljuje da će uskoro službenici koji žive na Kosovu i Metohiji biti angažovani na zaštiti pravoslavnih hramova i spomenika kulture, jer, prema njegovim rečima, država ništa nije uradila po tom pitanju.

Matejić kaže da ima puno sponzora koji će finansirati taj posao budući da agencija neće naplaćivati svoj rad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: