Odbrana Pjevčevića optužila svedoka

Odbrana Sekule Pjevčevića na suđenju "stečajnoj mafiji" optužila svedoka Branka Pavlovića za lažno svedočenje.

Izvor: Beta

Sreda, 24.10.2007.

17:05

Default images

Odbrana Pjevčevića, jednog od optuženih u aferi "stečajna mafija", najavila je da će zatražiti isključenje Branka Pavlovića iz Advokatske komore Srbije. Pjevčevićev advokat Vladimir Petrović je naveo da je Pavlović, svedočeći juče i danas, davao lažne iskaze i da je nedopustivo da i dalje ostane član Advokatske komore.

Petrović je izjavio da Pavlović kao član Advokatske komore nije mogao da daje konsultanske usluge akcionarima "C marketa" i da za to prima naknadu.

On je zatražio i da nadležnom tužilaštvu budu dostavljeni sudski spisi o svedočenju Pavlovića kako bi se utvrdilo da li je utajio porez, jer nije prijavio zaradu za konsultanske usluge.

Prema rečima Petrovića, Pavlović treba da odgovara i zbog klevete prvooptuženog u aferi stečajna mafija, suspendovanog predsednika Trgovinskog suda u Beogradu Gorana Kljajevića, koga je nazvao "stožerom korupcije srpskog pravosuđa".

Pavlović, koji je jedan od 200 svedoka na suđenju "stečajnoj mafiji", danas je završio svoje svedočenje.

On je ponovio da je bivše rukovodstvo "C marketa" onemogućavalo male akcionare da učestvuju u donošenju odluka u vezi sa tim preduzećem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: