Odložen proces za otmicu Miškovića

Odložen početak novog suđenja članovima zemunskog klana optuženima za otmicu Miroslava Miškovića, zbog "nebezbednih uslova".

Izvor: B92, Beta

Sreda, 24.10.2007.

10:03

Default images

Ponovljeno suđenje pripadnicima zemunskog klana za otmicu vlasnika Delte Miroslava Miškovića i još dve otmice odloženo je jer u Četvrtom opštinskom sudu ne postoje odgovarajući bezbednosni uslovi.

Sudija Dušan Milenković rekao je jutros da ga je u telefonskom razgovoru uprava Okružnog zatvora u Beogradu obavestila da ne postoje tehničko bezbednosni uslovi za dovođenje optuženih Aleksandra Simovića, Dušana Krsmanovića i Nikole Bajića.

Iz zatvora u Sremskoj Mitrovici sud nije dobio obaveštenje zašto nije doveden optuženi Nenad Opačić.

Sudija Milenković je rekao da se razmatra da predsednik Okružnog suda Siniša Važić odobri da veće Četvrtog opštinskog suda zaseda u prostorijama Specijalnog suda jer je to jedini način da se suđenje okonča.

Sudnica u kojoj je za danas bilo zakazano suđenje nije dovoljno velika i ne postoji odvojeni prostor za optužene, već oni sede samo jedan red ispred mesta namenjenih za javnost.

Suđenje je zakazano za 28. januar, kada bi trebalo da se održi saslušanje okrivljenih.

Miškovića su, prema optužnici, 9. aprila 2001. godine u Bulevaru Arsenija Čarnojevića na Novom Beogradu oteli Mile Luković, braća Miloš i Aleksandar Simović i Vladimir Milisavljević.

Mišković, čiju je otmicu planirao vođa klana Dušan Spasojević, bio je primoran da zatraži od zaposlenih u Delti da otmičarima isplate sedam miliona nemačkih maraka, nakon čega je pušten.

Dušan Spasojević i Mile Luković stradali su tokom policijske akcije "Sablja" 27. marta 2003. godine, a Milisavljević i Miloš Simović su u bekstvu.

Optužnica članove zemunskog klana tereti i za otmice Dragoslava Vukovića i Milenka Aleksića, za čije su oslobađanje uzeli ukupno 5,5 miliona maraka, kao i za iznudu 44.000 maraka od Saše Pešića.

Za ta dela optuženi su i članovi zemunskog klana Dušan Krsmanović, Nikola Bajić i Nenad Opačić, kao i Milan Jurišić, koji je u bekstvu.

Okružni sud ukinuo je prethodnu provostepenu presudu, izrečenu u prvoj polovini 2003. godine i vratio predmet Četvrtom opštinskom sudu na ponovno suđenje.

Jočić: Akcija mreža nije završena

Ministar unutrašnjih poslova Dragan Jočić izjavio je ‚danas da akcija "mreža" nije završena i da će, ako bude indicija, biti ispitana i eventualna umešanost u šverc cigareta i predsednika kompanije Delta Miroslava Miškovića.

"Mnoga preduzeća će sigurno biti obuhvaćena u daljem radu, i kada neki ljudi budu dostupni mnoge stvari će se rešiti do detalja", rekao je Jočić na sednici skupštinskog Odbora za bezbednost i odbranu u odgovoru na pitanje poslanika Liberalno-demokratske partije Slobodana Maraša.

Jočić je rekao da nije bio upoznat sa dokumentima koji, kako je rekao Maraš, povezuju Deltu sa švercom cigareta na graničnom prelazu Đeneral Janković tokom prethodne decenije.

"Mene Mišković ne interesuje lično, nego me interesuje cela pojava. Nema nedodirljivih, ima dokazivih", rekao je Jočić novinarima posle sednice odbora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: