Suđenje zbog mine pod autobusom

U Okružnom sudu u Kosovskoj Mitrovici počelo suđenje Fljorimu Ejupiju, osumnjičenom za miniranje autobusa Niš-ekspresa.

Izvor: Beta

Četvrtak, 18.10.2007.

17:43

Default images

Advokat porodica stradalih Živojin Jokanović izjavio je da je međunarodni tužilac Đankarlo Gali pročitao optužnicu, čime je počeo glavni pretres u "slučaju Livadice". Dvanaest osova srpske nacionalnosti poginulo je u mestu Livadice kod Podujeva 16. februara 2001, dok su putovale iz Niša ka Gračanici kada je autobus neleteo na minu na putu.

Ejupi, osumnjičen za napad uspeo je, posle hapšenja, da pobegne iz vojnog zatvora u bazi Bondstil kod Uroševca, da bi ponovo bio uhapšen u junu 2004. u Tirani.

Tužilac preinačio optužnicu Ejupiju

Ejupiju je danas na suđenju preinačena optužnica, izjavio je za agenciju Beta advokat povređenih putnika i porodica poginulih Živojin Jokanović.

Jokanović je rekao da je međunarodni javni tužilac Đanfranko Galo, pored optužbe za ubistvo 12 Srba, preinačio optužnicu i umesto teških i lakih povreda stavio Ejupiju na teret i pokušaj ubistva ostalih povređenih u napadu.

Na početku suđenja u UNMIK-ovom Okružnom sudu u Kosovskoj Mitrovici krivicu, Ejupi je danas negirao krivicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: