Saobraćajni haos kao svakodnevica

Uobičajene saobraćajne gužve u Beogradu poslednjih dana pretvorile su se u potpuni kolaps.

Izvor: B92

Sreda, 03.10.2007.

15:06

Default images

Svakog dana beogradske ulice su pretrpane desetinama hiljada automobila. Osim zbog kvarova ili sudara, do zastoja dolazi i zbog rekonstrukcija gradskih ulica, a zagušenja su najčešća kod Sajma, u Bulevaru kralja Aleksandra, ali i na Brankovom mostu i Gazeli.

Dešava se da radovi ne izdrže garantni period ili se ne urade kvalitetno, pa se ponovo izvode.

Tako je Bulevar Mihaila Pupina na Novom Beogradu rekonstruisan prvi put 2005, a zatim ponovo ove godine. Pored nekvalitetno urađenog asfalta postoje i drugi problemi.

"Nama veći problem u saobraćaju prave neprijavljeni, nelegalni radovi, rokovi ukoliko se probiju, a definisani su u nekom kraćem vremenskom intervalu. Mi kao Sekretarijat za saobraćaj smo prošle godine podneli blizu 200 prijava za sve one koji na nelegalan način raskopavaju ulice, jer ukoliko to rade, a da nisu prethodno prijavili, ne možemo adekvatno da obavestimo naše građane, ne možemo da preusmerimo saobraćaj. Za prvih osam meseci imamo 80 prijava i bićemo tu vrlo restriktivni, vrlo rigorozni da bismo pokazali da možemo da regulišemo saobraćaj", kaže Zoran Pešović, gradski sekretar za saobraćaj.

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda započela je detaljnu rekonstrukciju Južnog bulevara, na delu od Ustaničke do Maksima Gorkog, zbog čega je ovaj deo ulice zatvoren za saobraćaj.

Prolaz će biti omogućen samo dostavnim i interventnim vozilima, dok će se pešaci kretati nesmetano. Radovi će trajati oko tri meseca, a nakon rekonstrukcije Južni bulevar imaće četiri saobraćajne trake sa razdelnim ostrvom između njih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: