Ivanović: Istraga bila farsa

Željko Ivanović ponovio je danas da ne veruje u rezultate policijske istrage povodom fizičkog napada na njega.

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.10.2007.

20:22

Default images

Nakon razgovora sa delom članova Odbora za bezbednost i odbranu, direktor podgoričkog dnevnog lista "Vijesti" Željko Ivanović je novinarima kazao da je istraga slučaja bila "kompletna farsa i da je njen rasplet samo potvrdio sa se radilo o običnoj predstavi."

"Niti su mene napali R.P i M.B, niti su, što je suština čitave priče, oni ti koji su mogli da osmisle i organizuju napad na mene. To je uradio neko drugi", istakao je Ivanović.

On je rekao da ima saznanja da direktor Uprave policije Veselin Veljović ni sam ne veruje u ono što je saopštila policija.

"On crveni zbog te priče, a jednog dana mislim da će zbog toga odgovarati u sudskom postupku u pravnoj državi", kazao je Ivanović.

Direktor "Vijesti" fizički je napadnut 1. septembra oko četiri sata ujutro ispred restorana "Ribnica", u Podgorici, gde je taj list proslavljao desetogodišnjicu postojanja.

Crnogorska policija uhapsila je R.P iz Nikšsića i M.B. iz Foče, pod sumnjom da su fizički napali i povredili Ivanovića, a po njenom saopštenju motiv napada je pisanje "Vijesti" o kriminalnoj prošlosti jednog od njih.

Članovi odbora su danas saslušali i književnika Jevrema Brkovića koji je napadnut prošle godine i tada je ubijen njegov telohranitelj Srđan Vojičić.

Saslušan je i stric ubijenog Srđana, Puniša Vojicić, koji je istakao da državni organi znaju ko je ubio njegovog rođaka.

Skupštinski odbor će koristiti izjave Vojičića, Brkovića i Ivanovića za kontrolno saslušanje direktora Uprave policije Crne Gore Veselina Veljovića o istragama u vezi sa ovim slučajevima.

Njegovo saslušanje je tražila manja članica crnogorske vldajuće koalicije, Socijaldemokratska partija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: