Beč: Sa eksplozivom u ambasadu

Austrijska policija uhapsila čoveka koji je sa rancem u kome su se nalazio eksploziv, pokušao da uđe u američku ambasadu u Beču.

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.10.2007.

19:37

Default images

On je, pošto je na ulazu u ambasadu detektor reagovao na sadržaj ranca, počeo da beži, ali je ubrzo uhvaćen i odveden u policiju, izjavila je potparol bečke policije, Mihaela Rac. U pokušaju napada nije niko povređen, ali je policija opkolila kvart i preduzela neophodne mere predostrožnosti, obustavivši autobuski i tramvajski saobraćaj, prenela je agencija AP.

Za osumnjičenog je samo rečeno da ima 42 godine i da je državljanin BiH, nastanjen u pokrajini Donja Austrija.

Mihaela Rac je rekla da stručnjaci za eksploziv ispituju sadržaj ranca. "U torbi je bilo puno eksera i da je došlo do eksplozije, oni bi joj dali poseban efekat šrapnela", navela je šefica austrijskog odseka za antiterorizam, Doris Edelbaher i dodala da osumnjičeni slabo govori nemački jezik.

Policija nije opisala literaturu koju je pronašla u njegovoj torbi, mada se zna da je u pitanju islamska literatura.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: