Nova knjiga o korupciji

Knjiga "Ekonomska analiza korupcije" Borisa Begovića predstavljena je u Skupštini grada Beograda.

Izvor: B92

Sreda, 04.07.2007.

22:34

Default images

Knjiga je objavljena zahvaljujući saradnji Centra za liberalno demokratske studije i Fondacije Džon Templton koja je finansirala izdavanje. Na promociji je naglašeno da korupcija predstavlja jedan od centralnih problema savremenog društva i sprečava njen ekonomski razvoj.

Begović, koji je i predsednik Centra za liberalno-demokratske studije, oceno je da je državna intervencija uzrok tog fenomena, istakavši da država treba da štiti slobode ljudi i njihova imovinska prava, da obezbedjuje zaštitu nemoćnima i sputava nasilnike: "Neko može da me pita da li možeš u jednoj rečenici da objasniš uzrok korupcije - i ta rečenica bi bila polurečenica - državna intervencija. Uzrok korupcije je državna intervencija", kazao je Begović.

On je naglasio da je tom knjigom pokušao da razjasni fenomen korupcije i njene uzroke i "da pomeri stvari u Srbiji na tom polju bar za milimetar".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: