Srbija izručila Kličkovića u BiH

Bivšeg premijera Republike Srpske Gojka Kličkovića izručili su nadležni sudski organi Srbije predstavnicima Suda BiH.

Izvor: B92

Sreda, 20.06.2007.

17:17

Default images

Kličkovića je 22. juna uhapsila policija Srbije, a tereti se za privredni kriminal i ratne zločine u BiH. Kličković je izručen na osnovu zahteva Suda BiH zbog sumnje da je počinio krivično delo ratnog zločina.

On se nalazi u pritvoru Suda BiH u Sarajevu. Pravosudni organi Srbije predali su Kličkovićadanas oko 13 časova na graničnom prelazu Rača   predstavnicima granične policije BiH, koji su ga predali predstavnicima Suda BiH.

Sud BiH potvrdio je prošle godine protiv Kličkovića optužnicu za ratne zločine na području Bosanske Krupe, ali ona ne može da stupi na snagu dok optuženi ne bude saslušan pred tim sudom.

Kličković je 22. juna prošle godine uhapšen u Beogradu na osnovu Interopolove crvene poternice. Njegov advokat je rekao da Kličković nije imao državljanstvo Srbije, što je vlastima u Beogradu omogućilo njegovu ekstradiciju BiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: