Vučić tuži Bruna Vekarića

Aleksandar Vučić najavio "odgovarajuće pravne postupke" protiv portparola specijalnog tužilaštva za ratne zločine Bruna Vekarića.

Izvor: B92

Nedelja, 27.05.2007.

17:28

Default images

Generalni sekretar SRS-a optužio je Vekarića da je u više navrata vršio pritisak na jednog svedoka iz Srema i ucenjivao ga da lažno svedoči o ulozi Vojislava Šešelja i SRS u ratnim zločinima, obećavajući mu da će živeti u materijalnom blagostanju.

Prema rečima Vučića, SRS očekuje da će pribaviti još izjava o Vekarićevim pritiscima na pojedince i da "neće tolerisati bilo kakve pretnje, ucene i manipulacije" na potencijalne svedoke u postupku protiv Šešelja ili u nekom drugom postupku.

Portparolo tužilaštva za ratne zločine Bruno Vekarić odbacio je navode Vučića, naglašavajući da Srpska radikalna stranka nastoji da diskredituje pravosudke institucije Srbije.

"Ispod dostojanstva mi je da govorim o takvim lažima. Postoji krivično delo lažno prijavljivanje, tako da ću nakon konsultacija sa mojim kolegama u tužilaštvu, morati da primenim i te mere. Mislim da je ovo pokušaj da se dođe do jeftinih političkih poena, Tužilaštvo za ratne zločine je stalna tema SRS-a, i u parlamentu i van njega, a tu se pokazuje strah SRS-a zbog predmeta koje tužilaštvo vodi", rekao je Vekarić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: