G17 Dinkic: Uskoro stize donacija od 200.000 tona mazuta

Izvor: B92

Sreda, 06.10.1999.

20:54

Default images
Predstavnici grupe ekonomista G17 rekli su u sredu da bi uskoro u Srbiju trebalo da stigne mazut, loz-ulje, dizel i agregati za struju kao donacija Evropske unije. "Ocekujemo da ce odluka o tome biti doneta na sastanku ministara Evropske unije zakazanom za 11. oktobar u Luksemburgu i da ce donacija biti realizovana preko agencije Energija za demokratiju koju ce osnovati G 17", rekao je koordinator G17 Mladjan Dinkic na danasnjoj konferenciji za stampu. On je dodao da ce cela akcija biti realizovana u saradnji sa Asocijacijom slobodnih gradova Srbije i da bi grejanje trebalo da dobiju svi gradjani Srbije bez obzira da li se nalaze u opozicionim opstinama ili opstinama pod kontrolom vladajucih partija, javlja Beta. Delegacija G17 boravila je od 29. septembra do 5. oktobra u Helsinkiju, Parizu, Berlinu, Frankfurtu, Londonu i Hagu i u razgovorima sa tamosnjim zvanicnicima stekla uverenje da je "EU spremna da pomogne demokratske snage Srbije, a pre svega gradjane Srbije", rekao je Dinkic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: