Maki prebacen u bolnicu CZ-a

Izvor: B92

Sreda, 06.10.1999.

20:53

Default images
Bogoljub Arsenijevic Maki, utamniceni lider valjevskog Gradjanskog otpora, ponovo je i pored svog izricitog protivljenja iz Valjeva prebacen u bolnicu Centralnog zatvora u Beogradu. On se inace u ovoj bolnici vec nalazio nakon teskih batina koje je dobio prilikom hapsenja, pre no sto je prebacen u specijalisticku kliniku na operaciju vilice. Nezadovoljan uslovima i tretmanom, Arsenijevic je u pismu javnosti napomenuo da ce, ukoliko ga na neophodno lecenje prabace u beogradsku zatvorsku, a ne u valjevsku bolnicu stupiti u strajk gladju, sto je po recima njegovog advokata Vladimira Rajkovica vec i ucinio. Medjunarodna organizacija za zastitu ljudskih prava "Hjuman rajts voc" pozvala je jugoslovenske vlasti da obezbede adekvatnu medicinsku negu zatvorenom lideru valjevskog gradjanskog protesta Bogoljubu Arsenijevicu "Makiju". Pored toga, "zabrinjava manjak inicijative policije i pravosudja da istraze i kazne odgovorne za prebijanje Arsenijevica", navodi se u saopstenju organizacije sa sedistem u Njujorku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: