Privatizacija društvenih preduzeća

Prema zakonu, sva društvena preduzeća od 8. marta do kraja godine trebalo bi da dobiju novog vlasnika ili da odu u stečaj.

Izvor: B92

Četvrtak, 01.03.2007.

16:37

Default images

Stručnjaci procenjuju da bi rok za privatizaciju svih društvenih preduzeća mogao da bude probijen jer dosadašnja privatizacija ide sporo i to i zbog političkih razloga. Do sada je prodato 1400 društvenih preduzeća, a na privatizaciju čeka oko hiljadu.

Da bi ona zaista i dobila novog vlasnika,  do 8. marta mora da počne njihova privatizacija, odnosno da se objavi prospekt prodaje.

U Ministarstvu privrede kažu da se sada intenzivno proverava koliko ih tačno ima i kakav im je status da se ne bi dogodilo da neko ostane zaboravljeno.

Firme koje se do kraja godine ne prodaju i pri tom imaju dugove, otići će u stečaj. One koje ne nađu novog vlasnika, a imaju pozitivan saldo, prebaciće se u Privatizacioni registar, iz koga je predviđeno da se podele besplatne akcije svim punoletnim građanima.

Opširnije na stranicama posvećenim ekonomiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: