Potrebno ministarstvo ekologije

Više desetina ekoloških organizacija smatra da je Srbiji potrebno ministarstvo ekologije.

Izvor: B92

Četvrtak, 01.03.2007.

16:17

Default images

"U Vladi Srbije trebalo bi ponovo da se formira Ministarstvo za životnu sredinu i održivi razvoj jer je to garancija da će se odgovornije i stručnije rešavati problemi negativnog ekološkog nasleđa", ocenile su danas 64 ekološke nevladine organizacije.

U saopštenju se ističe da je samostalno i moderno ministarstvo ekologije "ključ" za dobru regionalnu saradnju i velika kapitalna ulaganja međunarodne zajednice i kontrolni sektor za uvođenje "čistih" tehnologija.

To je i izraz poštovanja volje građana koji su pokazali da su zdravlje i očuvanje životne sredine prioriteti, ocenjuje se u saopštenju. Oni podsećaju da će Beograd u oktobru biti domaćin panevropske ekološke konferencije, kojoj će prisustvovati resorni ministri svih zemalja Evrope, Kanade i Sjedinjenih Američkih Država.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: