Optužnica za Simića i Zagrađanina

Okružno javno tužilaštvo dostavilo je Okružnom sudu u Beogradu ispravljenu optužnicu osumnjičene u "aferi kofer".

Izvor: Beta

Četvrtak, 01.03.2007.

14:38

Default images

Optužnica je protiv bivšeg viceguvernera Narodne banke Srbije Dejana Simića i funkcionera Socijalističke partije Srbije Vladimira Zagrađanina zbog primanja mita. Simiću se ispravljenom optužnicom stavlja na teret primanje mita, a Zagrađaninu primanje mita u pomaganju, izjavio je za agenciju Beta zamenik okružnog tužioca Saša Ivanić.

"Juče smo optužnicu dostavili Okružnom sudu, gde će vanraspravno veće odlučivati o prigovorima branilaca. Novom optužnicom nije se menjao činjenični opis izvršenog krivičnog dela", dodao je Ivanić.

Okružno tužilaštvo je 13. juna prošle godine podiglo optužnicu protiv Simića i Zagrađanina, ali je Okružni sud vratio optužnicu na doradu.

U istrazi u takozvanoj aferi kofer, Simić je uhapšen 11. januara u svom stanu zbog sumnje da je primio mito od 100.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: