Slučaj Haradinaj: Svedoci odustali

Uoči početka suđenja Ramušu Haradinaju još dva svedoka odustala od svedočenja zbog straha za bezbednost, saopštio tribunal.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.02.2007.

18:45

Default images

Suđenje bivšem lideru OVK Ramušu Haradinaju zakazano je za 5. mart.

Tim Karle del Ponte zatražio je od suda da spreči sutrašnji susret tog haškog optuženika sa šefom UNMIK-a Joakimom Rikerom, kao i intervju koji bi Haradinaj trebalo da da američkoj agenciji Asošijeted pres.

U suprotnom, tvrdi tužilaštvo Haškog tribunala, javnost na Kosovu mogla bi da stekne utisak da UNMIK stoji na strani Haradinaja i da ne postoji volja da se zaštite životi haških svedoka.

Ramuš Haradinaj, koji se tereti za zločine nad Srbima i Romima na Kosovu, trebalo bi da se do 26. marta vrati u ćeliju pritvorske jedinice u Sheveningenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: