Prevara blagajnika banke Rajfajzen

Beogradska policija podnela krivičnu prijavu protiv blagajnika banke Rajfajzen u Beogradu, zbog prevare.

Izvor: FoNet

Četvrtak, 22.02.2007.

18:28

Default images

Prijava protiv blagajnika te banke Dušana S. podneta je zbog sumnje da je tokom 2006. u više navrata unosio netačne podatke u elektronski sistem banke i tako uticao na rezultat elektronske obrade i prenos podataka sa više deviznih računa klijenata banke.

Osumnjičeni je, samoinicijativno, bez znanja vlasnika deviznih računa, svojeručno sačinjavao naloge za isplatu i uplatu, potpisujući ih kao stvarne vlasnike, a potom unosio podatke u elektronski sistem banke, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Dušan S. je podizao i prenosio sredstva sa jednog računa na drugi radi prikupljanja nastalog negativnog salda koji je sam prouzrokovao na deviznim računima klijenata, a sve u nameri pribavljanja protivpravne imovinske koristi za sebe, od 15.835,14 evra.

On je tako oštetio klijente banke za naznačeni iznos i počinio krivično delo računarske prevare, kaže se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: