Brigade htele oružje iz Hrvatske

Italijanska policija uhapsila još četiri pripadnika Crvenih brigada.

Izvor: B92

Sreda, 14.02.2007.

17:57

Default images

Ministar unutrašnjih poslova te zemlje Đulijano Amato izjavio je da je ta grupa nameravala da kupi oružje u Hrvatskoj. Četiri osobe uhapšene su u milanskoj četvrti Sesto San Đovani dok su lepile propagandne plakate Crvenih brigada, a među njima je i Anđela Fereti, partnerka Masimilijana Gaete, uhapšenog u ponedeljak, javili su italijanski mediji.

Pre dva dana italijanska policija uhapsila je 15 pripadnika Crvenih brigada u velikoj antiterorističkoj operaciji, prema nalogu tužilaštva u Milanu.

Mediji su preneli da su neki od ciljeva napada te grupe bili jedna od kuća bivšeg premijera Silvija Berluskonija, sedište njegove televizije Mediaset i redakcija lista Libero i naftne kompanije ENI.

Ministar Amato je, u obraćanju parlamentu, kazao da su pripadnici Crvenih brigada imali kontakte sa organizovanim kriminalom i da su nameravali da, preko kriminalnih grupa iz Kalabrije, kupe oružje u Hrvatskoj.

U skrovištu Crvenih brigada policija je otkrila oko 100 pušaka, kao i brojna dokumenta o njihovim aktivnostima.

Crvene brigade izvele su 70-ih i 80-ih prošlog veka više napada u Italiji, a 1978. su otele i ubile bivšeg premijera i lidera Demohrišćanske partije Alda Mora.

Posle otprilike jedne decenije zatišja, pojavio se novi izdanak tog pokreta i u napadu koji je organizovao ubijena su dva savetnika Vlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: