Sakic osudjen na 20 godina zatvora

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.10.1999.

21:58

Default images
Bivši komandant ustaškog logora u Jasenovcu Dinko Šakic osudjen je danas na 20 godina zatvora zbog zlocina pocinjenih tokom Drugog svetskog rata. Sedmoclano sudsko vece Županijskog suda u Zagrebu presudilo je da je 77-godišnji Šakic kriv po optužnici za ratne zlocine protiv civilnog stanovnštva. Efrajim Zurof, direktor Centra Simon Vizental u Jerusalimu, pozdravio je presudu kojom je Šakic osudjen na kaznu zatvora. "Ovo je dobar dan za Hrvatsku", izjavio je Zurof nakon citanja presude. Cedo Prodanovic, advokat porodice dr Mila Boškovica, koga je Šakic licno ubio u jasenovackom logoru, izjavio je da je Šakiceva krivica na sudjenju apsolutno neosporno utvrdjena. "Ovakva presuda je jedino bila moguca", rekao je Prodanovic

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: