Iseljenici na brodu čekaju dozvolu

Oko 200 iseljenika čeka na dozvolu da se iskrca u Mauritaniju, pošto ih je spasao španski brod.

Izvor: B92

Nedelja, 04.02.2007.

20:19

Default images

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova Španije, brod sa iseljenicima se pokvario kod zapadne obale Afrike, a juče ujutro je poslat i medjunarodni poziv za pomoć.

Španski spasilački brod stigao je do broda juče i odvukao ga do najbliže luke, u Senegalu, ali vlasti te zemlje nisu dozvolile pristajanje uz obrazloženje da ne mogu da pomognu emigrantima. Vlada susedne Mauritanije složila se da pomogne u spasavanju, ali se još čeka dozvola nadležnih u luci Nuadhibou.

Veruje da je većina iseljenika iz Pakistana.

Više od 24.000 nelegalnih iseljenika iz Afrike sprečeno je prošle godine u pokušaju da dopru do španskih Kanarskih ostrva iz zapadne Afrike, u pretrpanim brodovima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: