Vojska demantuje FHP

Zoran Puhač demantuje navode Fonda za humanitarno pravo u vezi sa oslobađanjem od obaveze da pripadnici VS prijavljuju haške begunce.

Izvor: B92

Subota, 30.12.2006.

11:11

Default images

Portparol Vosjke Srbije Zoran Puhač kaže da je stara naredba kojom je regulisana obaveza da pripadnici Vojske i Ministarstva odbrane prijave haške begunce morala biti poništena zbog promene imena države i da bi se stvorili uslovi za donošenje nove naredbe.

"Saopštenje FHP, ukoliko je uopšte autentično, nije nam razumljivo, jer činjenice govore suprotno. Naime, precizne odredbe o naredbi veoma jasno definišu sve obaveze pripadnika vojske u postupanju ili sa optuženima pred Hačkim tribunalom, ili sa podacima o njima, kao i sankcionisanje i kršenje naredbe. Pri tome, vrlo je važno napomenuti da je ta naredba veoma slična prethodnoj, koja je donetapre nekoliko godina", rekao je Puhač.

Podsetimo, Fond za humanitarno pravo ocenio je kao nezakonitu odluku koju je doneo ministar odbrane Zoran Stanković kojom se pripadnici vojske i Ministarstva odbrane oslobađaju obaveze da prijavljuju haške begunce.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: