Strože vize - više žrtava

Restriktivna politika viznog režima SAD i EU utiče na veći broj žrtava trgovine ljudima, zaključak je panel diskusije u Beogradu.

Izvor: FoNet

Sreda, 06.12.2006.

17:34

Default images

Diskusija se vodila o viznom režimu zapadnih zemalja i trgovini ljudima, koju su zajednički organizovali beogradski Antitrafiking centar i Američki kutak u Beogradu. "U nemogućnosti da putuju i rade u zapadnim zemljama, naši građani koriste se i nelegalnim načinima da uđu ili se zaposle u nekoj od razvijenih zemalja Zapada", smatra koordinator Antitrafiking centra Siniša Đurić.

Šef Neuseljeničke kancelarije Odeljenja za vize Američke ambasade u Beogradu Nikolas Randolski poručio je da su "svi legitimni putnici" dobrodošli u Ameriku.

"Međutim, kada vidite neku reklamu o tome kako se živi i radi u Americi, treba dobro da proverite da li je način da dođete u Ameriku legalan ili, da tako kažem, neki taman način", rekao je Randolski.

On je dodao da ima nekoliko legalnih načina da se uđe u Ameriku. "To su turističke i studentske vize ili radne vize za studente koji bi želeli da rade jedan semestar. Naravno, tu je i lutrija za američku zelenu kartu", podsetio je Randolski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: