Nastavak suđenja za Ovčaru

Na suđenju optuženima za Ovčaru u Hagu, nastavljeno je ispitivanje svedoka Jovana Šušića, komandanta Prvog bataljona vojne policije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.11.2006.

17:53

Default images

Mrkšićev branilac je tvrdio da je svedok izmislio razgovor sa optuženim pukovnikom u kojem je, kako je rekao u glavnom ispitivanju, navodno obavestio komandanta Gardijske brigade da "teritorijalci vređaju ljude u autobusima, psuju i viču". Odbrana takođe tvrdi da nije tačno da je Šušić dobio zadatak od Mrkšića da obezbedi zarobljenike dok se ne završi sednica Vlade Istočne Slavonije.

Tužilac je svedoka optužio da "dobro zna" ko je, po čijem naređenju i kuda odveo ljude iz kasarne, ali da "kao i svi drugi oficiri Gardijske brigade, to zataškava". Svedok to negira i kaže da "nije bilo na njemu da zna ko je i gde vodio zarobljenike". Šušić je inače potvrdio da je kasarna bila u njegovoj zoni odgovornosti.

Odbrana majora Šljivančanina je nakon svedočenja majora Šušića izvela novog svedoka, pukovnika Ljubišu Vukašinovića, koji je u jesen 1991. bio zamenik načelnika bezbednosti Gardijske brigade, majora Šljivančanina.

Vukašinović će nastaviti davanje iskaza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: