PEN osudio napad na Tešina

Nakon drugih organizacija, i srpski PEN centar osudio je napad SRS-a na književnika Srđana Tešina zbog njegovih kritika.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.11.2006.

17:01

Default images

PEN je protestovao zbog napada na Tešina zbog njegovih kritika iznetih u splitskom "Feral tribjunu", na račun lokalnih vlasti u Kikindi. "Tešin je pre godinu dana izgubio posao zbog toga što je neistomišljenik lokalne vlasti SRS-a, a sada mu se, pored prava na posao u javnoj službi, osporava i pravo na javno mišljenje o lokalnoj vlasti", navodi se u saopštenju PEN centra.

Napad iznet u saopštenju radikala, u kome se kombinuju netačne informacije sa ideološkim osudama, predstavlja opasno osporavanje prava na slobodu mišljenja i javnog izražavanja.

Posle intervjua koji je Tešin dao splitskom "Feralu", u kojem je kritikovao aktuelnu lokalnu vlast u Kikindi, opštinski odbor SRS-a saopštio je da je "Tešin mimo propisa bio zaposlen u Domu omladine i da je, zbog utvrđenih nezakonitosti, otpušten."

Napad radikala osudili su i Nezavisno udruženje novinara Srbije, kao i Nezavisno društvo novinara Vojvodine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: