Smenjeni školski odbori u Leskovcu

Školski odbori u svih 28 osnovnih i srednjih škola u Leskovcu smenjeni su na osnovu rešenja Ministarstva prosvete.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.11.2006.

19:15

Default images

Rešenja su u leskovačke škole stigla danas i juče, a u obrazloženju se navodi da je Ministarstvo bilo primorano na taj korak, jer Skupština opština Leskovac nije na vreme imenovala nove članove školskih odbora iz redova roditelja i nastavnika, kojima je istekao mandat.

"U pojedinim školama je vladao pravi haos i do ovoga je moralo doći. Privremeni članovi radiće po zakonu svoj posao i njihov mandat trajaće dok se ne konstituiše nova lokalna skupština, koja će imenovati svoje predstavnike u školske odbore", rekao je Beti jedan od čelnika Školske uprave, koji je želeo da ostane anoniman.

Pomoćnik ministra prosvete Bogoljub Lazarević rekao je agenciji Beta da je smena starih i imenovanje novih privremenih školskih odbora u Leskovcu posledica neizvršenja obaveze lokalne samouprave.

Lokalna samouprava je, kako je naveo, upozorena u julu da školskim odborima, koji su formirani 2002, ističe mandat i da treba izabrati nove, ali da to do danas nije urađeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: