Kuršumlija: Sneg pada od jutros

Na teritoriji kuršumlijske opštine sneg pada od jutros.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.11.2006.

15:42

Default images

U Prolom Banji i Lukovskoj Banji već je formiran sloj snega od pet do 10 centimetara, a na planinskim vrhovima i 30 centimetara. Direktor Turističke organizacije opštine Kuršumlija Radovan Tanasković kaže da je danas obišao te dve banje i da je u tim turističkim mestima već formiran snežni pokrivač.

"Sneg pada od 7 sati, a padavine su posebno izražene na brdsko-planinskom području, na mestima iznad 500 metara nadmorske visine, pa su Prolom Banja i Lukovska Banja pod snegom", kaže on.

"U Prolom Banji sneg je visok oko sedam, a u Lukovskoj Banji 10 centimetara. Planinski vrhovi visine od 1.000 do 1.700 metara potpuno su se zabeleli, pa je na planini Pilatovici sneg dostigao 30 centimetara. Radi se o vlažnom snegu koji se odmah topi, pa nema problema u saobraćaju", navodi on.

"Malo smo iznenađeni jer je posle toplog vremena iznenada došao sneg. Ako sada posmatrate iz hotelske sobe, to deluje idilično, romantično, pa su gosti zadovoljni. Sa snabdevanjem nema nikakvih problema", rekao je Tanasković.

Kako je potvrđeno u Preduzeću za puteve u Kuršumliji, sneg koji je napadao tokom prepodneva topi se na kolovozu i za sada su svi putevi u opštini Kuršumlija prohodni za saobraćaj. Ekipe putara su spremne da intervenišu ako sneg ugrozi saobraćaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: