Sajam nekretnina i investicija

U Beogradu je otvoren prvi međunarodni sajam nekretnina i investicija.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.11.2006.

15:40

Default images

Na Sajmu će biti predstavljeni planovi razvoja tržišta nekretnina, a biće moguće naći informacije o stranim investitorima zainteresovanim za ulaganja u Srbiju. Organizatori kažu da cene nekretnina u narednom periodu neće padati.

Domaći i strani izlagači na Sajmu građanima nude zemljište, poslovni i stambeni prostor i kreditne usluge. U poslednje dve godine, u Srbiji se mnogo više gradi. Strane investicije su u porastu jer je formirano zrelo tržište nekretnina.

Milan Parivodić, ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom, kaže da je došlo do naglog skoka stranih investicija kada su privrednici dobili slobodu da rade svoj posao. "Privrednici sada mogu da unose i iznose novac iz zemlje i da sami slobodno rade svoj posao kao u drugim zemljama", kaže on.

Srbija je stranim investitorima naročito interesantna zato što je upravo Beograd proglašen za grad budućnosti južne Evrope. Strani ulagači najviše grade trgovinske i biznis-centre, stambene komplekse i firme, na veoma atraktivnim lokacijama.

Radmila Hrustanović, zamenik gradonačelnika Beograda, kaže kako Sajam dokazuje da ima potrebe još više ulagati u Srbiji, da bude još više centara i stambenih prostora. "Strani investitori nemaju problema ni da prodaju te svoje stanove, ni da naplate pravu cenu", kaže ona.

Sajam nekretnina i investicija posetiće gosti iz Slovenije, Hrvatske, Izraela, Engleske, Poljske, Rusije, Nemačke, Mađarske i drugih zemalja, i dobiti podatke o mogućim investicijama u Srbiji i regionu.

Po ugledu na svetske sajmove, biće izabrani najbolji projekti u rangu poslovnih zgrada, stambenih objekata i tržnih centara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: