Startovali "start-ap" krediti

U Fondu za razvoj uručeni prvi ugovori o kreditiranju početnog biznisa, i to novcem iz Nacionalog investicionog plana.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.11.2006.

13:09

Default images

Krediti iz programa "Start-ap" namenjeni su preduzetnicima i novim firmama, za pokretanje zanatskih, proizvodnih i uslužnih delatnosti, a posebno za inovatore. Preduzetnicima je u 2006. i 2007. namenjeno 130 miliona, a firmama 500 miliona dinara.

Otplata tih pozajmica počinje za godinu dana, a vraćaju se u roku do tri godine, sa godišnjom kamatom od jedan odsto. Iznos kredita za preduzetnike je od 2.500 do 10.000 evra, u dinarskoj protivvrednosti, a za pravna lica od 5.000 do 30.000 evra.

Ministar privrede Srbije Predrag Bubalo, nakon uručenja ugovora o kreditima, istakao je da su preduzetnici koji imaju dobre projekte, a nemaju sopstvena sredstva, dobili šansu da započnu posao, a državi će, od svojih prihoda, vraćati kredit.

On je odbacio kritike ekonomista da se država preko NIP-a meša u biznis, naglašavajući da će NIP samo obezbediti uslove za brži privredni rast, zapošljavanje i ravnomerniji regionalni razvoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: